Advanced Cancer Treatment

Skönhetsoperationer är ingenting att skämmas för

Skönhetsoperationer är ingenting att skämmas för

Skönhetsoperationer är ingenting att skämmas för

Bryt tabun- Skönhetsoperationer är ingenting att skämmas för!

Jag har under hela min uppväxt lidit av psykisk ohälsa och alltid brottas med tankar om att duga och räcka till. Förmodligen har det och göra med mina frånvarande föräldrar och minst sagt tumulta uppväxt på diverse fosterhem. Jag har gått i terapi i många år och har tillslut, som snart femtioåring, för första gången i mitt liv hittat ro i mig själv. Men det är inte endast mina otaliga timmar i samtalsterapi och ett ständigt pågående självhjälps-arbete som har gjort att jag tillslut har fått en bra självkänsla. Olika skönhetsingrepp som har förbättrat mitt yttre har också starkt bidragit till att jag idag kan se mig själv i spegel och inte känna avsky.

 

Jag har genomgått diverse skönhetsingrepp och de har alltså verkligen förbättrat mitt mående i alla avseenden. De har inte alls, som vissa kritiker hävdar, accelererat min medfödda känsla av otillräcklighet, utan tvärtom möjliggjort att jag kan gå ut blev folk utan att känna mig mindervärdig. Faktum är att om jag inte genomgått de procedurerna som jag har är jag inte säker på att jag hade varit här idag. Min socialångest var nämligen helt okontrollerbar innan jag gjorde min hårtransplantation och åtgärdade min “man boobs”. Jag kände mig obeskrivligt ful och värdelös och befann mig mitt i ett mörker som, trots all kärlek från min dåvarande sambo och min familj, gjorde att jag inte kunde göra annat än att isolera mig själv.

 

Naturligtvis var det inte enbart skönhetsingreppen som gjorde att jag kunde bryta min onda cirkel. Terapin var helt klart behövd, men jag vågar absolut påstå att ingreppen var minst lika viktiga. De fick mig att känna kontroll igen, och att känna mig som mig själv. Efter att jag fyllt fyrtiofem började jag nämligen tappa mycket hår och mitt alltid så fylliga och kraftiga lockar tappade sin charm i takt med att hårfästet kröp tillbaka. Hårtransplantation hjälpte verkligen och jag fick tillbaka de lilla självförtroendet som mitt hår alltid gett mig. De tillsammans med ingreppet som tog bort mina förstorade mansbröst, mina “manstuttar”, mina hatade chips-bröst, eller lipomasti som det heter i medicinska termer, gjorde att jag började känna mig som en man igen. Lipomasti är ett allt vanligare problem bland män i västvärlden och tyvärr gör tabun kring ämnet att alldeles för få är medvetna om hjälpen som finns att få. Detta tycker jag är väldigt sorgligt eftersom jag har personlig erfarenhet av hur mycket bättre man kan må. Dessutom är ingreppen och riskerna som tas under skönhetsingrepp oftast väldigt små. När det kommer till att ta bort fett vid brösten är riskerna minimala då endast lokalbedövning behövs och återhämtningstiden är väldigt kort.

 

Värst tabu finns kring skönhetsingreppen som främst genomgås av män. Förlegade tankar om stoiska män som helt struntar i omvärldens syn på dem lever fortfarande delvis kvar. För min fru som efter att ha fött tre barn valde att operera brösten, alltså nästan exakt samma grej som jag gjort fast en större operation, möttes hon av mycket mindre konstiga och dömande blickar än vad jag tidigare gjort. Bröstlyft för kvinnor är i princip socialt accepterat, varför kan vi inte se likadant på ingrepp för män?